Турция все още не може да одобри членството на Швеция в НАТО заради подкрепата ѝ

...
Турция все още не може да одобри членството на Швеция в НАТО заради подкрепата ѝ
Коментари Харесай

Ердоган пак отказа да пусне Швеция в НАТО

Турция все още не може да утвърди участието на Швеция в НАТО заради поддръжката ѝ за " терористи ". Турският президент Реджеп Ердоган заяви това по време на тирада в Истанбул през днешния ден, представена от Анадолската организация.

" Ние подкрепяхме политиката на отворени порти на НАТО. Одобрихме участието на Финландия. Но не можем да одобрим тези, които приветстват терористи “, сподели той.

Ердоган означи, че Турция чака Швеция да извърши уговорките по въпроса за битката с тероризма, поети според Тристранния меморандум, подписан в коридорите на срещата на върха на НАТО в Мадрид през 2022 година " Как може да се има вяра на страна, в която терористи се разхождат и работят свободно по улиците ѝ? ", сподели Ердоган, визирайки представители и поддръжници на Кюрдската работническа партия (ПКК).

Реджеп Ердоган съобщи, че има намерение да разиска проблемите с присъединението на Швеция към Алианса с сътрудниците си на срещата на върха на НАТО във Вилнюс. Тя ще се организира на 11 и 12 юли.

" През цялата си история турската войска освен е стояла на стража на сигурността на своята страна, само че и сполучливо е изпълнявала задачи отвън нейните граници. Нашата войска е измежду най-силните армии в света ", сподели Ердоган. " Турция е измежду страните, които способстват най-вече за задачите на НАТО. Много малко страни членки на НАТО могат да претендират през днешния ден за подобен принос, какъвто Турция има през последните 71 години към задачите на Алианса ".

Междувременно унгарският премиер Виктор Орбан вече позволява страната му да утвърди участието на Швеция в НАТО, предаде NEXTA. Към момента единствено Будапеща и Анкара не са утвърдили в своите парламенти документа за влизане на Стокхолм в Алианса. Припомняме, че унгарският законодателен орган отсрочи този въпрос за есенната си сесия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР